ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

 

Протокол засідання № 115/03

02 березня 2011 року

15 год. 00 хв.

м. Київ, вул. Садова, 3 а, к. 416

                                       

 

Голова Комітету Омельченко О.О.

Секретар Комітету Гордієнко С.В.

 

Присутні: члени Комітету: Боднар О.Б., Ключковський Ю.Б., Сінченко В.М., Черноморов О.М., Демчишен В.В., Петренко В.М., Подгорний С.П., Трайдук М.Ф., Горбатюк А.О., Єгоров О.М., Касянюк О.Р., Надоша О.В., Фомін О.В.

Відсутні: Павленко В.В.

Відповідальні працівники секретаріату Комітету: Завідувач секретаріату Комітету Малюга А.В., заступники Завідувача секретаріату Комітету Данилюк О.А., Желтова О.М., головні консультанти Дмитрук Л.В., Корнієнко Т.М., Рибак О.Ф., Шкуріна Л.Б., Юрчук Ю.А., старший консультант Федоренко Ю.В.

 

Запрошені:

 

Скопненко Г.П.Керівник Управління по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України;

Кравченко В.В. – Директор Центру правової допомоги органам місцевого самоврядування Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування “Асоціація міст України”;

Орлов О.В. Заступник Одеського міського голови;

Цибитовський С.Ю. – представник Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування “Української асоціації місцевих та регіональних влад”;

Суботенко Г.П. – головний спеціаліст Департаменту конституційно-адміністративного права Міністерства юстиції України;

Бережницький Я.В. – завідуючий сектором територіального устрою та виборчих прав відділу територіальної організації влади Департаменту забезпечення взаємодії з Верховною Радою України та регіонами Секретаріату Кабінету Міністрів України;

Півняк А.А. – заступник Любомльського міського голови Любомльського району Волинської області.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про встановлення і зміну меж м. Любомль Любомльського району Волинської області.

2. Про призначення позачергових місцевих виборів.

3. Про проект Постанови про повернення селу Ленінське Сквирського району Київської області його історичної назви (реєстр. № 8076, н.д. Ю.Гнаткевич).

4. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо додаткових гарантій реалізації прав територіальної громади у представницьких органах місцевого самоврядування) (реєстр. № 7256, н.д. А.Яценюк).

        5. Про проекти законів:

5.1 про внесення змін до Закону України "Про вибори народних депутатів України" (щодо заміщення депутатів, повноваження яких були достроково припинені) (реєстр.№7027, н.д. Р.Князевич);

5.2 про внесення змін до Закону України "Про вибори народних депутатів України" (щодо строків реєстрації обраних народних депутатів України та заміщення народних депутатів України, повноваження яких були достроково припинені) (реєстр.№7027-1, н.д. Ю.Кармазін).

 6. Про проект Закону про внесення змін до статті 7 Закону України "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності" (реєстр.№4780, н.д. З.Шишкіна).

7. Про рішення Одеської міської ради №197-XXIV від 26.07.2002р. “Про адміністративно-територіальний поділ міста Одеси”, №960-XXIV від 20.01.2003р. “Про внесення змін до рішення Одеської міської ради від 26.07.2002р. №197-XXIV від 26.07.2002р. “Про адміністративно-територіальний поділ міста Одеси” у частині, що стосується меж адміністративних районів” та про пропозиції щодо внесення змін до електронного довідника «Україна. Адміністративно-територіальний устрій».

8. Про доручення Голови Верховної Ради України В.Литвина щодо підготовки проекту постанови Верховної Ради України про відкликання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження максимального розміру пенсії та скасування грошової допомоги при виході на пенсію для осіб, уповноважених на виконання функцій держави (реєстр. №7374) та зняття його з розгляду у зв’язку з його відкликанням народним депутатом   України Д.Ветвицьким.

***

 

СЛУХАЛИ: Голова Комітету О.Омельченко ознайомив членів Комітету з проектом порядку денного засідання Комітету та запропонував висловити зауваження і пропозиції до нього.

О.Омельченко вніс пропозицію зняти з розгляду питання порядку денного засідання Комітету про проект Закону про внесення змін до статті 7 Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» (реєстр. №4780, н.д. З.Шишкіна), у зв’язку з необхідністю його доопрацювання на прохання автора.

Пропозицію підтримано одноголосно.

 

Голова Комітету запропонував прийняти оновлений проект порядку денного засідання Комітету за основу та в цілому з такою послідовністю питань:

1. Про встановлення і зміну меж м. Любомль Любомльського району Волинської області.

2. Про призначення позачергових місцевих виборів.

3. Про проект Постанови про повернення селу Ленінське Сквирського району Київської області його історичної назви (реєстр.№8076, н.д. Ю.Гнаткевич)

4. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо додаткових гарантій реалізації прав територіальної громади у представницьких органах місцевого самоврядування) (реєстр.№7256, н.д. А.Яценюк)

5. Про проекти законів:

5.1 про внесення змін до Закону України "Про вибори народних депутатів України" (щодо заміщення депутатів, повноваження яких були достроково припинені) (реєстр.№7027, н.д. Р.Князевич);

5.2 про внесення змін до Закону України "Про вибори народних депутатів України" (щодо строків реєстрації обраних народних депутатів України та заміщення народних депутатів України, повноваження яких були достроково припинені) (реєстр.№7027-1, н.д. Ю.Кармазін).

6. Про рішення Одеської міської ради №197-XXIV від 26.07.2002р. “Про адміністративно-територіальний поділ міста Одеси”, №960-XXIV від 20.01.2003р. “Про внесення змін до рішення Одеської міської ради від 26.07.2002р. №197-XXIV від 26.07.2002р. “Про адміністративно-територіальний поділ міста Одеси” у частині, що стосується меж адміністративних районів” та про пропозиції щодо внесення змін до електронного довідника «Україна. Адміністративно-територіальний устрій».

7. Про доручення Голови Верховної Ради України В.Литвина щодо підготовки проекту постанови Верховної Ради України про відкликання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження максимального розміру пенсії та скасування грошової допомоги при виході на пенсію для осіб, уповноважених на виконання функцій держави (реєстр. № 7374) та зняття його з розгляду у зв’язку з його відкликанням народним депутатом України Д.Ветвицьким.

 

УХВАЛИЛИ:

1.Затвердити порядок денний засідання Комітету в цілому.

ГОЛОСУВАЛИ:За” - одноголосно.

Рішення прийнято.

 

1.

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань державного будівництва В.Демчишена про встановлення і зміну меж м. Любомль Любомльського району Волинської області.

Доповідач зазначив, що до Верховної Ради України з поданням щодо зміни і встановлення меж міста Любомль Любомльського району Волинської області звернулася Волинська обласна рада. Необхідність встановлення нової межі міста обумовлена змінами, які відбулися у складі та конфігурації земельних угідь, по яких проходить існуюча межа (нове житлове будівництво, проведення земельної реформи тощо). 

В.Демчишен поінформував присутніх про те, що питання про зміну меж міста Любомль Любомльського району Волинської області погоджено згідно із законодавством, розглянуто і схвалено Бірківською, Вишнівською, Запільською сільськими радами Любомльського району Волинської області, Любомльською районною радою Волинської області, Волинською  обласною державною адміністрацією, Волинською  обласною радою та Комітетом Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин. Позитивний висновок щодо даного питання висловило також Управління по зв’язках з місцевими органами виконавчої влади і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України.

Підкомітетом з питань державного будівництва опрацьовано надіслані матеріали та підготовлено проект висновку Комітету щодо зміни і встановлення меж міста Любомль Любомльського району Волинської області, який надано для розгляду народним депутатам України - членам Комітету.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати подання Волинської обласної ради щодо зміни і встановлення меж міста Любомль Любомльського району Волинської області та доручити народним депутатам України - членам Комітету розробити та внести на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України про зміну і встановлення меж міста Любомль Любомльського району Волинської області.

2. Рекомендувати Верховній Раді України підтримати подання Волинської обласної ради щодо зміни і встановлення меж міста Любомль Любомльського району Волинської області, прийнявши за основу та в цілому відповідний проект Постанови Верховної Ради України.

3. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України під час розгляду цього питання народному депутату України - голові підкомітету з питань державного будівництва Демчишену  В.В.

ГОЛОСУВАЛИ:За” - одноголосно.

Рішення прийнято.

 

2. 

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян С.Подгорного про призначення позачергових місцевих виборів.

Доповідач поінформував присутніх про зміст підготовлених матеріалів щодо питання призначення позачергових місцевих виборів та запропонований підкомітетом проект рішення Комітету, в якому Верховній Раді України рекомендується призначити позачергові місцеві вибори на неділю 15 травня 2011 року.

Загалом на розгляд подається 13 проектів постанов щодо призначення позачергових місцевих виборів у зв’язку з достроковим припиненням  повноважень сільських і міського голів, а саме: 12 - за власним бажанням на підставі поданих заяв; 1 - у зв’язку зі смертю.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України призначити позачергові вибори:

Кайтанівського сільського голови (Кайтанівська сільська рада Катеринопілського району Черкаської області),
Новопетрівського сільського голови (Новопетрівська сільська рада Нижньосірогозького району Херсонської області),
Пиріжківського сільського голови (Пиріжківська сільська рада Малинського району Житомирської області),
Покропивнянського сільського голови (Покропивнянська сільська рада Козівського району Тернопільської області),
Тавільжанського сільського голови (Тавільжанська сільська рада Дворічанського району Харківської області),
Веснянського сільського голови (Веснянська сільська рада Старокостянтинівського району Хмельницької області),
Жеребківського сільського голови (Жеребківська сільська рада Підволочиського району Тернопільської області),
Богрівського сільського голови (Богрівська сільська рада Богородчанського району Івано-Франківської області),
Заривинецького сільського голови (Заривинецька сільська рада Бучацького району Тернопільської області),
Пересадівського сільського голови (Пересадівська сільська рада Жовтневого району Миколаївської області),
Мар’янівського сільського голови (Мар’янівська сільська рада Нестеровецького сільського голови (Нестеровецька сільська рада Дунаєвецького району Хмельницької області),
Вовчанського міського голови (Вовчанська міська рада Вовчанського району Харківської області) на неділю 15 травня 2011 року, прийнявши відповідні постанови Верховної Ради України.

2. У разі, якщо протягом пленарного тижня 1-4 березня 2011 року подані на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України – членами Комітету проекти постанов про призначення позачергових місцевих виборів не будуть розглянуті, доручити визначити дату, на яку доцільно призначити ці вибори, голові підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян Подгорному С.П.

3. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання народному депутату України, голові підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян Подгорному С.П.

ГОЛОСУВАЛИ:За” - одноголосно.

Рішення прийнято.

 

3.

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань державного будівництва В.Демчишена про проект Постанови про повернення селу Ленінське Сквирського району Київської області його історичної назви (реєстр.№8076, н.д. Ю.Гнаткевич).

Доповідач зазначив, що даним проектом Постанови пропонується повернути селу Ленінське Сквирського району Київської області його історичну назву - село Тарасівка.

Голова підкомітету наголосив, що на сьогодні вирішення питань адміністративно-територіального устрою регулюється Конституцією України, законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про всеукраїнський та місцеві референдуми», іншими законами та Положенням про порядок вирішення питань адміністративно-територіального устрою Української РСР, затвердженим Указом Президії Верховної Ради Української РСР від 12 березня 1981 року, в частині, що не суперечить Конституції та законам України. Для вирішення питань найменування і перейменування населених пунктів Верховною Радою Автономної Республіки Крим, обласними радами, Київською та Севастопольською міськими радами до Верховної Ради України надсилається подання з обґрунтуванням пропонованого найменування і перейменування населеного пункту, ухвалене на сесії  відповідної ради, до якого додаються:

- рішення районної або міської (міст республіканського в Автономній Республіці Крим і обласного значення) ради, рішення відповідної сільської, селищної, міської (міст районного значення) ради щодо найменування і перейменування населеного пункту, прийняті з урахуванням думки громадян відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про всеукраїнський та місцеві референдуми»;

- соціально-економічна характеристика населеного пункту;

- схематична карта місцевості із зазначенням новоутвореного населеного пункту в разі його найменування.

В.Демчишен ознайомив присутніх із висновком Управління по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України, яке вважає, що Положенням про порядок вирішення питань адміністративно-територіального устрою Української РСР при найменуванні і перейменуванні адміністративно-територіальних одиниць і населених пунктів не допускається присвоєння селищам міського типу, селам і селищам таких найменувань, які є в області. 

Підкомітет з питань органів державного будівництва пропонує Комітету повернути даний проект Постанови суб’єкту права законодавчої ініціативи.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Голові Верховної Ради України В.Литвину відповідно до частини першої статті 94 Регламенту Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про повернення селу Ленінське Сквирського району Київської області його історичної назви» (реєстр. № 8076 від 04.02.2011 р.), внесений народним депутатом України Ю.Гнаткевичем повернути суб'єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

ГОЛОСУВАЛИ:За” - 14 народних депутатів України, “Утрималась” - 1 народний депутат України.

Рішення прийнято.

 

4.

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань державного будівництва В.Демчишена про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо додаткових гарантій реалізації прав територіальної громади у представницьких органах місцевого самоврядування) (реєстр.№7256, н.д. А.Яценюк).

Доповідач зазначив, що даним законопроектом передбачається внесення змін до семи законів України щодо унормування діяльності опозиції у Верховній Раді Автономної Республіки Крим та представницьких органах місцевого самоврядування. Зокрема, передбачається право опозиційних депутатів сільської та селищної рад поширювати інформацію про свою діяльність через засоби масової інформації всіх форм власності, пропонується запровадження так званого партійного імперативного мандату для депутатів опозиційних фракцій у Верховній Раді Автономної Республіки Крим і міських радах та встановлення строку затвердження статуту територіальної громади, недотримання якого є додатковою підставою для дострокового припинення повноважень місцевої ради. Також передбачаються зміни щодо фінансування місцевих референдумів тощо.

Комітет звернув увагу на такі основні недоліки концептуального характеру щодо даного законопроекту:

- в законодавстві інших країн не відомі приклади нормативно-правового регулювання статусу опозиції в органах місцевого самоврядування та запровадження імперативного мандату для депутатів місцевих представницьких органів;

- запровадження імперативного мандату для депутатів місцевих рад суперечить частині першій статті 7 Європейської хартії місцевого самоврядування, ратифікованій Україною у 1997 році, згідно з якою мандат місцевих обраних представників передбачає вільне здійснення ними своїх функцій;

- запропоновані законопроектом зміни в частині запровадження згаданого імперативного мандату ідентичні нормам Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо статусу депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим та місцевих рад» (№ 602 від 12.01.2007), які втратили чинність на підставі Закону України № 2487-VІ від 10.07.2010, зважаючи на що немає сенсу повернення до розгляду цих норм;

- запропонований у законопроекті вибірковий підхід щодо права опозиційних депутатів виключно сільської та селищної рад поширювати інформацію про свою діяльність через засоби масової інформації всіх форм власності, а також щодо дострокового припинення повноважень для окремих депутатів міських рад не узгоджується з нормою частини першої статті 24 Конституції України, згідно з якою не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками, у тому числі, політичних переконань;

- запропоноване законопроектом внесення зміни до Конституції Автономної Республіки Крим суперечить статті 135 Конституції України та пункту 1 частини другої статті 9 Закону України “Про Верховну Раду Автономної Республіки Крим”, оскільки таке право належить виключно до повноважень Верховної Ради Автономної Республіки Крим; 

- за висновком Комітету з питань бюджету запропоновані законопроектом новації можуть призводити до збільшення випадків проведення позачергових виборів та місцевих референдумів, що потребуватиме додаткових видатків з державного бюджету, хоча автором стверджується, що реалізація положень законопроекту не потребує додаткового бюджетного фінансування.

  Підкомітет з питань державного будівництва погоджується із висновком Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України та пропонує Комітету відхилити даний законопроект.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 2 частини першої статті 114, затвердженому Законом України від 10.02.2010 р. № 1861-VІ, відхилити проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо додаткових гарантій реалізації прав територіальної громади у представницьких органах місцевого самоврядування) (реєстр. № 7256 від 15.10.2010), внесений народним депутатом України Яценюком А.П.

2. Визначити співдоповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України, голову підкомітету з питань державного будівництва Демчишена В.В.

ГОЛОСУВАЛИ:За” - 10 народних депутатів України, “Утримались” - 5 народних депутатів України.

Рішення прийнято.

 

5.

5.1.

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян С.Подгорного про проекти законів про внесення змін до Закону України "Про вибори народних депутатів України" (щодо заміщення депутатів, повноваження яких були достроково припинені)           (реєстр. № 7027, н.д. Р.Князевич).

Доповідач зазначив, що законопроектом пропонується скоротити передбачений Законом України «Про вибори народних депутатів України» строк, впродовж якого Центральна виборча комісія приймає рішення про визнання обраним народним депутатом України наступного за черговістю кандидата у депутати у виборчому списку партії (блоку) у разі дострокового припинення повноважень народного депутата України, обраного за виборчим списком відповідної партії (блоку).  Пропонується передбачити, що таке рішення приймається Центральною виборчою комісією не пізніше як на шостий день з дня отримання нею документа, що підтверджує дострокове припинення повноважень народного депутата України.

С.Подгорний поінформував членів Комітету, що підкомітет з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян погодився з висновком Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України щодо законопроекту за реєстр. №7027 та пропонує Комітету рекомендувати Верховній Раді України повернути його суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

За наслідками обговорення питання на голосування було поставлено пропозицію підкомітету щодо доопрацювання законопроекту.

ГОЛОСУВАЛИ:За” - 2 народних депутати України, “Не брали участі в голосуванні” - 13 народних депутатів України.

Рішення не прийнято.

 

С.Подгорний запропонував членам Комітету визначитися шляхом голосування щодо пропозиції народного депутата України О.Надоші про відхилення даного законопроекту.

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про вибори народних депутатів України» (щодо заміщення депутатів, повноваження яких були достроково припинені) (реєстр. № 7027) за наслідками розгляду в першому читанні відхилити відповідно до пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України.

2. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України зі співдоповіддю з цього питання голові підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян – народному депутату України Подгорному С.П.

ГОЛОСУВАЛИ:За” - 13 народних депутатів України, “Утрималися” - 2 народних депутати України.

Рішення прийнято.

 

5.2.

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян С.Подгорного про внесення змін до Закону України "Про вибори народних депутатів України" (щодо строків реєстрації обраних народних депутатів України та заміщення народних депутатів України, повноваження яких були достроково припинені) (реєстр.№7027-1, н.д. Ю.Кармазін).

Доповідач зазначив, що даним законопроектом пропонується обмежити до шести днів строк для подання особою, яка обрана депутатом, документів щодо дотримання нею вимог несумісності, встановлених Конституцією України та Законом України «Про статус народного депутата України», а також скоротити строки, в які здійснюється реєстрація обраного депутата, видання йому тимчасового посвідчення, складання ним присяги народного депутата України. Разом з цим проектом Закону пропонується, щоб Центральна виборча комісія приймала рішення про визнання обраним народним депутатом України наступного за черговістю кандидата у депутати у виборчому списку партії (блоку) у разі дострокового припинення повноважень народного депутата України, обраного за виборчим списком відповідної партії (блоку), не пізніше як на наступний робочий день після отримання нею документа, що підтверджує дострокове припинення повноважень народного депутата України.

С.Подгорний поінформував членів Комітету, що підкомітет з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян погодився з висновком Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України щодо законопроекту за реєстр. №7027-1 та пропонує Комітету рекомендувати Верховній Раді України повернути його суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

За наслідками обговорення питання на голосування було поставлено пропозицію підкомітету щодо доопрацювання законопроекту.

 

ГОЛОСУВАЛИ:За” - 2 народних депутати України, “Не брали участі в голосуванні” - 13 народних депутатів України.

 

Рішення не прийнято.

 

С.Подгорний запропонував членам Комітету визначитися шляхом голосування щодо пропозиції про відхилення даного законопроекту.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про вибори народних депутатів України" (щодо строків реєстрації обраних народних депутатів України та заміщення народних депутатів України, повноваження яких були достроково припинені) (реєстр. № 7027-1) за наслідками розгляду в першому читанні відхилити відповідно до пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України.

 

2. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України зі співдоповіддю з цього питання голові підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян – народному депутату України Подгорному С.П.

 

ГОЛОСУВАЛИ:За” - 14 народних депутатів України, “Утримався” - 1 народний депутат України.

Рішення прийнято.

 

 

 

6.

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань державного будівництва В.Демчишена про рішення Одеської міської ради №197-XXIV від 26.07.2002р. “Про адміністративно-територіальний поділ міста Одеси”, №960-XXIV від 20.01.2003р. “Про внесення змін до рішення Одеської міської ради від 26.07.2002р. №197-XXIV від 26.07.2002р. “Про адміністративно-територіальний поділ міста Одеси” у частині, що стосується меж адміністративних районів” та про пропозиції щодо внесення змін до електронного довідника «Україна. Адміністративно-територіальний устрій».

Доповідач зазначив, що Одеська міська рада порушила питання про опублікування у Відомостях Верховної Ради України рішень цієї ради щодо нових меж міських районів та їх відображення у електронному довіднику. Підкомітет з питань державного будівництва пропонує Комітету здійснити заходи для позитивно вирішення даного питання.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

З огляду на зазначену позицію Комітету та з метою можливого внесення відповідних змін до електронного довідника Верховної Ради України “Україна. Адміністративно-територіальний устрій” і опублікування повідомлення про прийняті рішення Одеської міської ради у Відомостях Верховної Ради України, члени Комітету вирішили підтримати пропозицію підкомітету, але звернутися до Одеської міської ради з проханням надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування завірені копії рішень Одеської міської ради та рекомендувати їй звернутися з клопотанням до Одеської обласної ради щодо порушення перед Верховною Радою України питання про внесення відповідних змін до електронного довідника та опублікування повідомлення про прийняті рішення Одеської міської ради у Відомостях Верховної Ради України.

Пропозицію підкомітету з питань державного будівництва було підтримано більшістю народних депутатів України.

 

Пропозицію підтримано.

 

 

7.

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету В.Петренка про доручення Голови Верховної Ради України В.Литвина щодо підготовки проекту постанови Верховної Ради України про відкликання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження максимального розміру пенсії та скасування грошової допомоги при виході на пенсію для осіб, уповноважених на виконання функцій держави (реєстр. №7374) та зняття його з розгляду у зв’язку з його відкликанням народним депутатом   України Д.Ветвицьким.

Доповідач зазначив, що народний депутат України Д.Ветвицький подав заяву про відкликання поданого ним законопроекту з реєстр. №7374, який було включено до порядку денного восьмої сесії Верховної Ради України шостого скликання          2 лютого 2011 року. У зв’язку із цим для зняття його з розгляду потребується рішення Верховної Ради України, прийняте у формі її Постанови. Підкомітет пропонує Комітету погодитися з пропозицією народного депутата України Ветвицького Д.О. про відкликання поданого ним законопроекту та рекомендувати Верховній Раді України відповідно до частини другої статті 104 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження максимального розміру пенсії та скасування грошової допомоги при виході на пенсію для осіб, уповноважених на виконання функцій держави (реєстр. № 7374 від 17.11.2010), зняти з розгляду.

 

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

 

Пропозицію підтримано.

 

 

 

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                            О.ОМЕЛЬЧЕНКО

 

 

Секретар Комітету                                                        С.ГОРДІЄНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПИТАННЯ ПОРЯДКУ ДЕННОГО,

ЯКІ РОЗГЛЯНУЛИ НА ЗАСІДАННІ КОМІТЕТУ

02.03.2011 року

 

1. Про встановлення і зміну меж м. Любомль Любомльського району Волинської області.

2. Про призначення позачергових місцевих виборів.

3. Про проект Постанови про повернення селу Ленінське Сквирського району Київської області його історичної назви (реєстр.№8076, н.д. Ю.Гнаткевич).

4. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо додаткових гарантій реалізації прав територіальної громади у представницьких органах місцевого самоврядування) (реєстр.№7256, н.д. А.Яценюк).

5. Про проекти законів:

5.1 про внесення змін до Закону України "Про вибори народних депутатів України" (щодо заміщення депутатів, повноваження яких були достроково припинені) (реєстр.№7027, н.д. Р.Князевич);

5.2 про внесення змін до Закону України "Про вибори народних депутатів України" (щодо строків реєстрації обраних народних депутатів України та заміщення народних депутатів України, повноваження яких були достроково припинені) (реєстр.№7027-1, н.д. Ю.Кармазін.

6. Про рішення Одеської міської ради №197-XXIV від 26.07.2002р. “Про адміністративно-територіальний поділ міста Одеси”, №960-XXIV від 20.01.2003р. “Про внесення змін до рішення Одеської міської ради від 26.07.2002р. №197-XXIV від 26.07.2002р. “Про адміністративно-територіальний поділ міста Одеси” у частині, що стосується меж адміністративних районів” та про пропозиції щодо внесення змін до електронного довідника «Україна. Адміністративно-територіальний устрій».

7. Про доручення Голови Верховної Ради України В.Литвина щодо підготовки проекту постанови Верховної Ради України про відкликання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження максимального розміру пенсії та скасування грошової допомоги при виході на пенсію для осіб, уповноважених на виконання функцій держави (реєстр. №7374) та зняття його з розгляду у зв’язку з його відкликанням народним депутатом України Д.Ветвицьким.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“8 сесія 6 скликання ”

27 листопада 2013 15:50
20 листопада 2013 16:16
20 листопада 2013 16:13
20 листопада 2013 16:11
20 листопада 2013 16:09
20 листопада 2013 16:07
20 листопада 2013 16:05
20 листопада 2013 16:03
20 листопада 2013 16:00
20 листопада 2013 15:55